Playback Jam e новата инициатива на Playback театър “Тук и сега”, която ще даде възможност на всички практици, любители и фенове да се потопят в playback преживяването!

Една вечер пълна с креативност, музика, лични истории, разгръщане, споделяне и свобода!

За всички, които познават playback театъра това ще е празник със съмишленици, ще играем, ще учим нови форми и ще имате възможност да бъдете актьори и/или музиканти!
(Диригенти ще бъдат хора, които са дирижирали най- малко едно публично представление)

За всички, които са любопитни и искат да се запознаят с метода- това е възможност да видят “кухнята” и да разберат повече за метода отвътре.

Фасилитатор: Цвета Балийска- директор на Playback театър “Тук и сега”, акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA).

кога: 7 декември 19, 00ч
къде: СЕЛО, ул. Раковска 120А, етаж 2

Вход свободен: дарение на изхода!

Playback театър „Тук и сега” е първата българска група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска – актриса, преподавател, психодраматист и фасилитатор. „Тук и сега” има над 150 представления на различни локации в София и страната, пред многобройна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми.

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно – диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 5-8 човека екип – диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което не може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. Със сигурност обаче има общи неща – споделянето на истории е вечният начин да учим за света, за себе си и за другите.

Корените на Playback театъра са в принципите и ценностите на психодрама метода – достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност. Откритост и смелост за споделяне на чувствата и преживяванията си. Мотото на групата е – когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт – тогава магията се случва.

В цяла Европа и САЩ този вид театър е широко разпространен и той има своето определено място сред останалите представления, които пазарът предлага. Това е едно различно преживяване, което дава възможност не само да се развлечем, да се посмеем, но и да погледнем живота от друг ъгъл, да видим себе си, чувствата, мислите си пресъздадени креативно и талантливо от актьорите на сцената.

Спонтанно създадената музика специално за всяка сцена е радост за сетивата и допълва магическото усещане от представлението в playback театъра, защото там главният герой не е на сцената, а в публиката.

Истинските истории, автентичните преживявания, искрените споделяния превръщат playback представлението в място за открит диалог, среща и разбиране на другата гледна точка.